Slovenščina English (United Kingdom)

Spletna revija IBS Poročevalec je namenjena domačim in tujim znanstvenikom, raziskovalcem, strokovnjakom, študentom in praktikom na področjih mednarodnega poslovanja, trajnostnega razvoja, tujih jezikov in javne uprave. Najpomembnejši del IBS Poročevalca je objava recenziranih znanstvenih, raziskovalnih, strokovnih in poljudnih člankov, ki obravnavajo teme kot mednarodno poslovanje, trajnostni razvoj, organizacija, pravo, okoljska ekonomika in politika, trženje, raziskovalne metode, menedžment, korporativna družbena odgovornost in druga področja.

Iskanje

IBS Mednarodna poslovna šola Ljubljana

Vabimo vse, ki bi želeli prispevati v IBS poročevalec, da se nam oglasijo s prispevki na info@ibs.si.2010 > Junij
Dr. Irena Marinko: KNJIŽNICA IBS

natisni E-pošta

Knjižnica IBS je že približno dve leti polnopravna članica COBISSa in vsebuje številne knjige in revije, s katerimi si lahko pomagamo pri študiju. Odprta je celo leto, zato jo lahko študenti uporabljajo tudi med počitnicami.

Knjižnica vsebuje zanimivo gradivo s poslovnimi, jezikovnimi in trajnostnimi temami, ki predstavljajo glavna področja študija na naši šoli. Imamo precej domačih in tujih knjig o menedžmentu, ekonomiki, organizaciji, mednarodnem poslovanju, trženju, pravu, etiki, čustveni inteligenci, statistiki, računalništvu, računovodstvu, financah (na primer knjige Druckerja, Biloslava, Ivanka, Potočnika), številne slovarje, slovnice in druge priročnike za učenje angleščine, nemščine, francoščine, italijanščine, španščine, revije kot Harvard Business Review, Human Resources Management, Marketing magazin, Pravna praksa, Mednarodno poslovno pravo, Naše gospodarstvo, Knjižnica, Arhivi, Računalniške novice, Poslovna asistenca in druge.

Za tiste, ki pišejo diplome, imamo v knjižnici celotno zbirko diplomskih nalog, opravljenih na višji stopnji in si jih študenti lahko ogledajo, dobijo vtis, kako je videti diploma, izpišejo zanimivo uporabljeno literaturo ali pa tudi idejo, o čem bi pisali.

Izposoditi si je mogoče tudi več knjig o načinih študija, pomnjenja, javnem nastopanju, medkulturnem komuniciranju, zaposlovanju, iskanju zaposlitve.

Knjižnica IBS pa lahko ponudi tudi katerokoli drugo knjigo iz Slovenije ali od kje drugje, saj si jo lahko za naše uporabnike izposodimo s pomočjo medknjižnične izposoje.

Seveda pa imamo v naši knjižnici tudi vrsto slovenskih in tujih romanov, ki si jih študenti lahko izposodijo in s tem širijo svoje znanje angleškega, nemškega, slovenskega in drugih jezikov. Najzahtevnejši bralci bodo našli v knjižnici romane kot je Jožef in njegovi bratje Thomasa Manna ali Tolstojevo Ano Karenino. Tisti, ki bi radi izboljšali angleščino, lahko vzamejo kriminalke Agathe Christie, ki je imamo celo zbirko. Agatha Christie ni dobra samo za izboljšanje angleščine, ampak tudi za učenje hitrega branja. Ko jo beremo, nas zanima, kdo je morilec, zato navadno hitro preletavamo vrstice - to pa je ravno tisto, kar moramo narediti, če se hočemo naučiti hitrega branja. Znanje angleščine lahko izboljšujemo tudi z branjem kriminalk Donne Leon (v angleščini in nemščine) ali pa Victorie Holt, ki v svojih delih združuje angleško zgodovino, kriminalko in ljubezenske zgodbe. Tistim, ki bi raje brali kaj v nemščini, priporočamo Die weisse Massai Corinne Hofmann. Hofmannova piše v preprostem jeziku in jo je zelo lahko razumeti. V knjižnici so v angleškem jeziku tudi številna dela, ki jih je v preteklosti priporočala v branje Oprah Winfrey. Te knjige se povečini splača prebrati, saj Oprah  vsako knjigo, ki jo priporoča, sama prebere, preden jo predstavi in tudi ve, kaj je naloga dobre knjige: da nas po prvih treh straneh ponese v drug svet - tako da sploh ne vemo več, da kakšen drugi še obstaja.

 

Dr. Irena Marinko