Slovenščina English (United Kingdom)

E-journal IBS Newsletter is devoted to Slovenian and foreign scientists, researchers, specialists, students and experts in the fields of international business, sustainable development, foreign languages and public administration. The most important part of IBS Newsletter is publishing of reviewed scientific, research, professional and popular articles that discuss themes like international business, sustainable development, organization, law, environmental economics and politics, marketing, research methods, management, corporate social responsibility and other topics.

Search

IBS International Business School Ljubljana

All authors who would like to contribute to IBS Newsletter are invited to send their contributions to info@ibs.si.



2011 > Letnik 1, št. 1




Katja Dumenčič: Študij na daljavo

Print E-mail

Od mojega prejšnjega študija je minilo kar nekaj let, preden sem se ponovno odločila za vpis na visoko šolo.

Zaposlena sem v Novem mestu in ponudila se mi je enkratna priložnost za študij na IBS Mednarodni poslovni šoli. Sprva sem mislila, da bom lahko opravljala študij v Novem mestu, vendar zaradi premalo prijav to ni bilo možno. Tako sem se odločila, da se bom vpisala v Ljubljano, pri čemer bom študirala na daljavo. Nisem vedela, če bom lahko uskladila službo in študij. Imela sem precej pomislekov, kako bom zmogla študij poleg službe, v kateri delam zjutraj, popoldne in ponoči. Posebej na začetku me je bilo strah.

Sklenila sem, da se bom na vsak način udeležila prvega predavanja, kajti vedela sem, da bom tedaj dobila največ informacij glede študija in glede samega predmeta. In res je bilo tako. Ob tem pa sem spoznala nove ljudi, s katerimi se super razumemo. Srečala sem tudi sošolki iz mojih krajev, kar nam omogoča lažjo vožnjo v Ljubljano. V službi so mi omogočili, da lahko hodim na predavanja. Tako se je hitro obrnilo nekaj mesecev in zdaj redno in z velikim veseljem obiskujem predavanja in uspešno opravljam izpite. Pri tem mi pomagajo nadrejeni v službi z usklajevanjem dela, pa tudi predavanja IBS Mednarodne poslovne šole Ljubljana so prilagojena študiju zaposlenih študentov. Največ pa k uspešnemu opravljanju študija v Ljubljani prinese reden študij in sprotno opravljanje izpitov.