Slovenščina English (United Kingdom)

Spletna revija IBS Poročevalec je namenjena domačim in tujim znanstvenikom, raziskovalcem, strokovnjakom, študentom in praktikom na področjih mednarodnega poslovanja, trajnostnega razvoja, tujih jezikov in javne uprave. Najpomembnejši del IBS Poročevalca je objava recenziranih znanstvenih, raziskovalnih, strokovnih in poljudnih člankov, ki obravnavajo teme kot mednarodno poslovanje, trajnostni razvoj, organizacija, pravo, okoljska ekonomika in politika, trženje, raziskovalne metode, menedžment, korporativna družbena odgovornost in druga področja.

Iskanje

IBS Mednarodna poslovna šola Ljubljana

Vabimo vse, ki bi želeli prispevati v IBS poročevalec, da se nam oglasijo s prispevki na info@ibs.si.2011 > Letnik 1, št. 1
Katja Dumenčič: Študij na daljavo

natisni E-pošta

Od mojega prejšnjega študija je minilo kar nekaj let, preden sem se ponovno odločila za vpis na visoko šolo.

Zaposlena sem v Novem mestu in ponudila se mi je enkratna priložnost za študij na IBS Mednarodni poslovni šoli. Sprva sem mislila, da bom lahko opravljala študij v Novem mestu, vendar zaradi premalo prijav to ni bilo možno. Tako sem se odločila, da se bom vpisala v Ljubljano, pri čemer bom študirala na daljavo. Nisem vedela, če bom lahko uskladila službo in študij. Imela sem precej pomislekov, kako bom zmogla študij poleg službe, v kateri delam zjutraj, popoldne in ponoči. Posebej na začetku me je bilo strah.

Sklenila sem, da se bom na vsak način udeležila prvega predavanja, kajti vedela sem, da bom tedaj dobila največ informacij glede študija in glede samega predmeta. In res je bilo tako. Ob tem pa sem spoznala nove ljudi, s katerimi se super razumemo. Srečala sem tudi sošolki iz mojih krajev, kar nam omogoča lažjo vožnjo v Ljubljano. V službi so mi omogočili, da lahko hodim na predavanja. Tako se je hitro obrnilo nekaj mesecev in zdaj redno in z velikim veseljem obiskujem predavanja in uspešno opravljam izpite. Pri tem mi pomagajo nadrejeni v službi z usklajevanjem dela, pa tudi predavanja IBS Mednarodne poslovne šole Ljubljana so prilagojena študiju zaposlenih študentov. Največ pa k uspešnemu opravljanju študija v Ljubljani prinese reden študij in sprotno opravljanje izpitov.