Slovenščina English (United Kingdom)

Spletna revija IBS Poročevalec je namenjena domačim in tujim znanstvenikom, raziskovalcem, strokovnjakom, študentom in praktikom na področjih mednarodnega poslovanja, trajnostnega razvoja, tujih jezikov in javne uprave. Najpomembnejši del IBS Poročevalca je objava recenziranih znanstvenih, raziskovalnih, strokovnih in poljudnih člankov, ki obravnavajo teme kot mednarodno poslovanje, trajnostni razvoj, organizacija, pravo, okoljska ekonomika in politika, trženje, raziskovalne metode, menedžment, korporativna družbena odgovornost in druga področja.

Iskanje

IBS Mednarodna poslovna šola Ljubljana

Vabimo vse, ki bi želeli prispevati v IBS poročevalec, da se nam oglasijo s prispevki na info@ibs.si.



2010 > December




Intervju s prvo diplomantko IBS Mednarodne poslovne šole Ljubljana, Majo Žibert

natisni E-pošta

majaSte prva diplomantka IBS Mednarodne poslovne šole Ljubljana. Kakšno temo ste obdelali v diplomski nalogi?

Izbrala sem si naslov Elektronsko poslovanje v javni upravi. Zanimalo me je, koliko ljudje dejansko uporabljajo in poznajo elektronsko poslovanje v javni upravi. Pri pisanju diplomske naloge pa sem tudi sama izvedela veliko več uporabnih informacij in možnosti, ki jih lahko izkoristim.

Zakaj ste se vpisali ravno na IBS?

Za nadaljevanje študija na IBS sem se odločila zato, ker sem imela zelo prijetno in dobro izkušnjo že na Višji strokovni šoli Leila za poslovne sekretarje. S profesorji si se lahko dogovoril za individualne roke opravljanja izpitov. Če sem potrebovala pomoč in informacije, sem le-te vedno dobila. Zato niti nisem razmišljala, da bi se vpisala kam drugam kot na IBS.

 

Del predavanj oziroma vaje na IBS izvajajo tuji predavatelji v angleščini. Je možno slediti predavanjem in opraviti izpite, čeprav študent misli, da sploh nima talenta za tuje jezike?

Predavanja, ki se izvajajo v tujem jeziku niso tako zahtevna, da študentje ne bi mogli slediti. Tudi izpite lahko naredijo brez težav. Sama sem mislila, da nimam nobenega talenta za tuje jezike, pa sem ugotovila, da temu ni tako.

 

Kakšna se vam je zdela višina šolnine za študij na IBS, če ste jo primerjali z drugimi visokimi šolami?

Za višino šolnine lahko rečem, da je kar primerljiva z drugimi visokimi šolami.

 

Kateri predmet vam je bil najbolj všeč, zakaj?

Za noben predmet ne morem reči, da mi je bil najbolj všeč. Vsak predmet je bil po svoje zanimiv in nič se mi ni bilo težko učiti. Prav tako pa sem lahko pri vsakem predmetu uporabila svoje znanje, ki sem si ga pridobila z delovnimi izkušnjami.

 

Katero znanje vam bo najbolj koristilo pri delu v državni upravi?

Vse znanje, ki sem ga pridobila na IBS, bom lahko izkoristila pri svojem delu.

 

Se vam zdi, da vam je študij koristil tudi pri osebnostni rasti, zakaj?

Ja, študij mi je koristil tudi pri osebnostni rasti. Bolj verjamem in zaupam vase, v svoje znanje  in delo.

 

Kako ste zmogli šolo opraviti v tako kratkem času, ko se vendar vidi, da pričakujete naraščaj - niste imeli v prvih treh mesecih nobenih slabosti?

V prvih mesecih nisem imela slabosti, imela sem le hude težave z migrenskimi glavoboli. Zato sem nehala obiskovati predavanja, ker sem bila preutrujena in nezbrana. Doma pa sem izkoristila vsak trenutek, ko sem se dobro počutila, da sem naredila nekaj za šolo. Sama sebe sem prepričala, da moram šolo opraviti do decembra, da se bom potem lahko posvetila le prihodu novega družinskega člana. Neprestano sem si govorila, da zmorem. Zahvala, da sem lahko končala v tako kratkem času pa gre vsem profesorjem in dekanici dr. Ireni Marinko, ki so mi omogočili hitrejše napredovanje in opravljanje izpitov. Prav tako se moram zahvaliti tudi nekaterim sošolkam, ki so mi pomagale pri zapiskih in gradivu.

 

Kaj ste naredili takrat, ko niste mogli priti na predavanja?

Takrat, ko nisem mogla priti na predavanja, sem doma sama predelala snov. Če česa nisem dobro razumela, sem povprašala sošolce, profesorje za pomoč ali pa sem si kar na internetu poiskala kakšne uporabne primere in informacije.

 

Šola bo zaprosila tudi za akreditacijo magistrskega študija, se boste vpisali tudi na tega?

O magisteriju sem že razmišljala in zagotovo sem bom vpisala, vendar ta trenutek svoj čas namenjam le pripravi in prihodu novega družinskega člana.