Slovenščina English (United Kingdom)

E-journal IBS Newsletter is devoted to Slovenian and foreign scientists, researchers, specialists, students and experts in the fields of international business, sustainable development, foreign languages and public administration. The most important part of IBS Newsletter is publishing of reviewed scientific, research, professional and popular articles that discuss themes like international business, sustainable development, organization, law, environmental economics and politics, marketing, research methods, management, corporate social responsibility and other topics.

Search

IBS International Business School Ljubljana

All authors who would like to contribute to IBS Newsletter are invited to send their contributions to info@ibs.si.



2011 > Letnik 1, št. 2




Mag. Dušan Gošnik, višji predavatelj na IBS: OB PODELITVI PRVIH DIPLOM, 22.06.2011

Print E-mail

slika__Gonik

 

 

Spoštovane diplomantke, diplomanti, profesorji in vsi, ki ste s svojo prisotnostjo počastili ta slavnostni dogodek.

 

V življenju je veliko lepih trenutkov. Najlepši so tisti, ki nas na poti doseganja naših ciljev izpolnjujejo in nam dajejo zadovoljstvo ob doseženih uspehih. Te ponavadi delimo s svojimi najbližjimi. In eden takih trenutkov je danes.

Ko ste si pred nekaj leti zadali ambiciozne osebne cilje in vanje vključili tudi študij na naši visoki šoli, ste mnogi z negotovostjo razmišljali o vsem neznanem, kar vas na tej poti še čaka. Pot je bila naporna, polna manj znanih predelov, a vseskozi ste imeli cilj jasno pred očmi. Ko se danes ozrete nazaj, vse do začetka vašega študija, ste upravičeno lahko ponosni. Uspeli ste uskladiti študij, delo v službi in družino, vsak dan ste se odrekali prostemu času in tako uspešno dosegli cilje, povezane s študijem. To nikakor ne bi bilo mogoče brez podpore vaših najbližjih, zato gre posebna zahvala tudi njim.

Ob uspešno zaključenem študiju vam čestitam. Dosegli ste želeno stopnjo formalne izobrazbe, ter še pomembneje - imate znanje, izkušnje, veščine, usposobljenost, za vaše nadaljnje strokovno delo.

Želim vam, da bi vam ob vsem tem tudi vaši nadrejeni in tisti, ki odločajo v vaših organizacijah, v prihodnje dajali še več novih priložnosti. Verjamem, da pride tudi čas, ko vas bo želja po novem znanju pripeljala tudi do tega, da bomo še kdaj sodelovali.

Znanje je tisto, v kar zaupajte in kar nosite s seboj. Z izkušnjami in s stalnim izobraževanjem ga še širite. Naj vas ne zapusti zvedavost. Ne imejte občutka, da boste enkrat vedeli vse. Upajte, da vas bo pripeljalo do novih občutkov kot v vašem otroštvu in da se v vas ne izgubi igrivost in ustvarjalni nemir.